5 de març de 2014

Jornades feministes

Benvolgudes i benvolguts,

La CUP del Moianès i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans us convidem a participar de les jornades feministes que farem a l'Ateneu la Pólvora de Moià, els propers dies 14 i 15 de març per celebrar el dia de la dona treballadora un cop passats els carnavals.

Divendres 14 de març, 19:00 hores.
Xerrada: el feminisme avui. A càrrec de Glòria Casas Vila, sociòloga especialitzada en polítiques socials, gènere i migracions.

Dissabte 15 de març, 19:00 hores.
Taller sobre micromasclismes (a la premsa). Dinamitzat per Ana Castillo, historiadora de l'art i autora del bloc subtilesa.wordpress.com
Davant de la deslegitimació social que s’exerceix actualment sobre els comportaments masclistes més evidents i flagrants, en el nostre dia a dia augmenten les pràctiques micromasclistes. Comportaments de domini i control que s’exerceix sovint de manera inconscient sobre la part femenina de la població naturalitzats i legitimats que cal saber trobar per tal d’aconseguir la seva eliminació total.
L’objectiu d’aquest taller és mostrar l’existència d’aquests micromasclismes a la premsa per tal de què les assistents surtin amb les eines bàsiques i la capacitat d’autoanàlisi necessàries per detectar-los en el seu dia a dia i aconseguir no reproduir aquestes pràctiques perpetuadores d’uns rols de gènere injustos i desiguals.

Programa:
-  Breu explicació sobre els micromasclismes i el paper de la perspectiva de gènere
-  Exemple d’anàlisi a través d’articles de premsa generalista i de premsa local
-  Treball en grups per analitzar diversos fragments de la revista “La Tosca”
-  Posada en comú
Us hi esperem!