17 de març del 2010

Festa èlfica

El proper 20 de març, donem la benvinguda a la primavera amb una festa èlfica.

Els Amics del Bosc

Els Amics del Bosc és un projecte musical en una constant evolució. Els Amics del Bosc és un grup nascut d’una necessitat.

Quan RA (Rock Action, rock psicodèlic i instrumental) és dissol el 2004 just després de gravar el seu primer EP, un dels compositors i guitarrista, Josep Torelló, comença a escriure les primeres cançons acompanyades per primer cop de text. Les comença a gravar i a tocar sol i de dol i amb la guitarra acústica. Uns mesos més tard s'acompanya del baixista i percussionista Borja Camí (també ex RA) que s'adhereix al projecte des d'aquell moment, encara que de vegades es passi llargues temporades en algun extrem llunyà del món.

L'any 2005 hi haurà el primer concert iniciàtic del projecte, amb una formació improvisada i plena d’amics, en un bosc perdut prop de Moià... El següent any, l’ Albert Ribes a la guitarra i en Dani Clavera (Cheb Balowski) a la bateria, s'afegiran al grup donant-li un impuls important. Serà un període de concerts per sales de Barcelona, de gravacions disperses i desordenades i un temps de recerca del propi so. És en aquest moment en que l’estil s’apropa al pop-rock i s’allunya del folki de les composicions inicials. Tot i així, aquest primer període creatiu i acústic serà l'embrió de les 10 cançons que es s'autoproduiran en el primer disc (autoeditat,2009), acabat de masteritzar el febrer del 2008 i no publicat fins el juny del 2009. Un conjunt de cançons agrestes, rocoses i personals com defineix la crítica de la revista Enderrock (gener 2010).

Des de mitjans del 2008 s’incorpora a la formació el teclista Guillem Caballero (Surfin Sirles), i uns mesos després Albert Ribes i Dani Clavera abandonen el grup. Lluís Vintró (bateria original de RA) s’emplaça entre els tambors, i amb aquesta formació (guitarra,baix, teclat i bataca) comencen a recórrer altre cop els camins del rock més psicodèlic i experimental. Aquest nou moment creatiu es copsarà l’abril del 2010 en el segon disc de la formació als estudis Casafont de Solsona.


The Forrest Band

The Forrest Band és una formació musical gironina que parteixen de la influència d’estils musicals com ara el blues, el rock’n’roll, el soul o el funk, deixant clara l’aposta per la varietat i el reciclatge artístic. La formació acull músics d’antigues bandes com Despojo, Trilobites o Caduca. L’estrena en directe no s'ha fet esperar i ja han estat presents en varies actuacions al Cartellà Rock (Sant Gregori), El Mariscal (Estartit), Sala Mirona (Girona) o la Casa de Cultura (Girona), i també en concursos musicals com el passat 14 de desembre a Quart, on The Forrest Band va guanyar el Festival Argila Pop 09 de Grups Emergents. Actualment disposen d’una maqueta gravada als estudis de gravació “SoundClub” del músic i productor Lluís Costa, i que podeu escoltar des del nostre myspace. Un repertori composat per versions d’artistes com The Doors, Eric Clapton o Pappo Blues i composicions pròpies conformen un espectacle dinàmic i de bon gust musical. Així com també d’una varietat important d’estils musicals, però sempre mantenint intacte el so característic de la banda.