28 de setembre del 2010

Comunicat de la Cooperativa Integral sobre la vaga del 29-S

El sistema està en fallida i ha trencat l'equilibri social. El món de la política i de l'economia, amb el suport dels grans mitjans de comunicació de massa, continua fent la seva, el més del mateix, amb la pretensió d'abocar-nos a l'alienació i al silenci consumista.

De fet, el capitalisme, per avançar en el terreny de les seves corporacions, ha fet valdre el seu poder militar i industrial per modificar, mitjançant la manipulació i a través de l'estructuració de les societats la vida dels pobles del món. Com a conseqüència d'això, per exemple, el nombre d'indigents a la demarcació de Barcelona ha crescut exponencialment en els últims 10 anys, fins a arribar a les 250.000 persones.

Des de la Cooperativa Integral Catalana, un projecte per bastir un altre món basat en l'autogestió de les nostres vides fora, precisament, d'aquest sistema, creiem que la vaga general d'aquest 29-S és una oportunitat per mostrar a tothom qui ho vulgui veure i experimentar que podem gaudir de l'existència sense haver d'estar sotmesos a la lògica suïcida del propi sistema.

La recerca de l'equilibri entre l'intercanvi i la cooperació és una metodologia que s'enfoca com a alternativa al capital i a les seves conseqüències, precisament els punts neuràlgics i les mancances del sistema que comporta aquesta vaga.

La Cooperativa Integral, doncs, s'obre a tothom:

- Amb els aturats, volem crear nova ocupació digna fora de les lògiques d'explotadors i explotats.

- Amb els autònoms, volem crear formes d'autoocupacio més viables, fora de la burocràcia administrativa

- Amb els que volen crear cooperatives, facilitem una manera de fer-ho aixoplugats per una comunitat de cooperativistes.

- Amb les comunitats i barris, i amb tothom qui hi vulgui participar, per oferir-los la possibiliat d'adquiir i intercanviar béns i serveis amb monedes ciutadanes, ecològiques i socials pròpies, emeses de manera democràtica i descentalitzada des de les comunitats.

I en general, volem cobrir amb un projecte autogestionat les necessitats bàsiques de totes les persones, perquè no calgui treballar per viure, sinó que puguem treballar per realitzar-nos com a individus lliures.

Vol dir això que no n'hi ha prou amb fer una vaga general. Evidentment, també, la vaga fa un servei d'exemplificació per a les noves generacions que fins ara han gaudit dels beneficis dels qui als anys de la foscor i del transfranquisme van donar la vida pels seus drets. Vol dir, precisament, que cal sostenir en el temps projectes per construir alternatives reals com les que proposa la Cooperativa Integral.

L'ocupació de l'antic banc de la plaça de Catalunya és un exemple, amb un alt valor simbòlic, del que podem ser capaços de fer i pot esdevenir un baluard des d'on construir una altra societat després del 29-S.

Podem fer-ho, organitzant-nos i treballant-hi conscientment.

Cooperativa Integral Catalana
Més informació: http://cooperativa.ecoxarxes.cat
Fer-se soci a: http://www.podem.cat/cooperativa
correu e- cooperativa@ecoxarxes.cat    telef:  932170623