28 de març del 2010

Luna

Luna (Moon), diumenge 28 de març, 19h

Director: Duncan Jones
Any: 2009
Gènere: Ciència-ficció
Durada: 97 min.

Sinopsi: Moon està ambientada en un futur no molt llunyà, i ens presenta un astronauta que es troba aïllat a la lluna en una excavació minera. El seu contracte està a punt de finalitzar, però alguna cosa comença a anar malament...
Crítica: potent provocació
Web : http://www.moonthemovie.com/

27 de març del 2010

Calçotada popular

dissabte 27 de març, 13:30

Compra els tiquets anticipats a partir de divendres 19 a l'Ateneu!

Socis 7€ 
No socis 10€
Tiquets no anticipats: 12€

Dinar popular amb calçots i botifarra
Us convidem a delectar el vostre paladar amb aquesta varietat de cebes tendres, poc bulboses i suaus cuites al foc i sucades en salvitxada. Per acompanyar-les, us oferirem budells de porc farcits de carn picada, també cuits a la brasa. I per acabar de completar l’àpat, no faltaran les torrades de pa amb tomàquet. Tot plegat, per un preu mòdic de 10 euros per tots els no socis i 7 pels socis (això si, si la compra del tiquet no és anticipada seran 12 euros per a tothom).


Concert de música tradicional
Un cop delectats i sadolls els nostres paladars, donarem pas a la vivència musical i al gaudi de l’ànima amb música tradicional. Començarem amb un grup de nova fornada arribat de terres calafines, el Trio Tamarru, que ens oferirà folk balcànic i volcànic en gestació. A continuació un parell de grups de música tradicional i rumbeta ens acabaran d’adobar la tarda.

17 de març del 2010

Festa èlfica

El proper 20 de març, donem la benvinguda a la primavera amb una festa èlfica.

Els Amics del Bosc

Els Amics del Bosc és un projecte musical en una constant evolució. Els Amics del Bosc és un grup nascut d’una necessitat.

Quan RA (Rock Action, rock psicodèlic i instrumental) és dissol el 2004 just després de gravar el seu primer EP, un dels compositors i guitarrista, Josep Torelló, comença a escriure les primeres cançons acompanyades per primer cop de text. Les comença a gravar i a tocar sol i de dol i amb la guitarra acústica. Uns mesos més tard s'acompanya del baixista i percussionista Borja Camí (també ex RA) que s'adhereix al projecte des d'aquell moment, encara que de vegades es passi llargues temporades en algun extrem llunyà del món.

L'any 2005 hi haurà el primer concert iniciàtic del projecte, amb una formació improvisada i plena d’amics, en un bosc perdut prop de Moià... El següent any, l’ Albert Ribes a la guitarra i en Dani Clavera (Cheb Balowski) a la bateria, s'afegiran al grup donant-li un impuls important. Serà un període de concerts per sales de Barcelona, de gravacions disperses i desordenades i un temps de recerca del propi so. És en aquest moment en que l’estil s’apropa al pop-rock i s’allunya del folki de les composicions inicials. Tot i així, aquest primer període creatiu i acústic serà l'embrió de les 10 cançons que es s'autoproduiran en el primer disc (autoeditat,2009), acabat de masteritzar el febrer del 2008 i no publicat fins el juny del 2009. Un conjunt de cançons agrestes, rocoses i personals com defineix la crítica de la revista Enderrock (gener 2010).

Des de mitjans del 2008 s’incorpora a la formació el teclista Guillem Caballero (Surfin Sirles), i uns mesos després Albert Ribes i Dani Clavera abandonen el grup. Lluís Vintró (bateria original de RA) s’emplaça entre els tambors, i amb aquesta formació (guitarra,baix, teclat i bataca) comencen a recórrer altre cop els camins del rock més psicodèlic i experimental. Aquest nou moment creatiu es copsarà l’abril del 2010 en el segon disc de la formació als estudis Casafont de Solsona.


The Forrest Band

The Forrest Band és una formació musical gironina que parteixen de la influència d’estils musicals com ara el blues, el rock’n’roll, el soul o el funk, deixant clara l’aposta per la varietat i el reciclatge artístic. La formació acull músics d’antigues bandes com Despojo, Trilobites o Caduca. L’estrena en directe no s'ha fet esperar i ja han estat presents en varies actuacions al Cartellà Rock (Sant Gregori), El Mariscal (Estartit), Sala Mirona (Girona) o la Casa de Cultura (Girona), i també en concursos musicals com el passat 14 de desembre a Quart, on The Forrest Band va guanyar el Festival Argila Pop 09 de Grups Emergents. Actualment disposen d’una maqueta gravada als estudis de gravació “SoundClub” del músic i productor Lluís Costa, i que podeu escoltar des del nostre myspace. Un repertori composat per versions d’artistes com The Doors, Eric Clapton o Pappo Blues i composicions pròpies conformen un espectacle dinàmic i de bon gust musical. Així com també d’una varietat important d’estils musicals, però sempre mantenint intacte el so característic de la banda.

La bella dorment

Diumenge 21 de Març a les 18h...


...la companyia Clawn de Clown pre-estrena el seu especacle


La bella dorment 

a l'Ateneu la Pólvora de Moià.

L'entrada és gratuïta.

No us ho podeu perdre!!

13 de març del 2010

Quico Palomar i Txirimito en concert


Concert Quico Palomar i Els Nens Eutròfics

Concert Quico Palomar i Els Nens Eutròfics, dissabte 13 de març, 23:00.
Entrada: 3 euros no socis, 2 euros socis.

Quico Palomar
Qui no coneix el Quico? Habitual de tots els saraus musicals des dels anys 70, ha contribuït a omplir l’escenari de sons amb grups ben diversos (Tribu, La Fura Dels Baus, El Bourbons, L'Aviram, Cantautot) i en solitari.
Artista polifacètic, dibuixant, pintor, artesà, amant de l’Edat Mitjana, dels dracs, dels còmics, del rock simfònic experimental, dels cantautors il·luminats i de les paraciències. Preocupat per l’esdevenir de la humanitat, etern jove antic, nat l’any 50, encara no sap què serà quan sigui gran. De moment, trobador.

Txirimito
Siempre pensé que toda oportunidad es buena para aprender, es una lástima que solo lo pensara … Hay distintos tipos de humor: está el humor negro (muy conocido), el humor amarillo (solo en tele5….), el humor inglés, el francés, el español, el alemán (el alemán dice “El Cuerdo” que no hay…) luego están los que llevan una vida chiste…. Ahora si llevas una vida de chiste, practicas aeróbic, y te pones los calcetines hasta las rodillas para hacer-lo, eso no tiene palabras… Durante tiempo estuve practicando el arte de la levitación, en vano como podéis imaginar. Lo que me sorprende es que a estas alturas aún me digan que ponga los pies en el suelo… Luego me dio por probarlo todo, y todo no es muy bueno… Los médicos dicen que tengo suerte, pero no soy supersticioso… En estos momentos continuamos haciendo kultura no mediátika, en nuestro caso, “canciones que no llegan a ningún lugar”… buscando maneras de seguir hacienciendo por hacer… Disculpen k kontamine!!
http://www.myspace.com/txirimitosuscojones



12 de març del 2010

The Grapes of Wrath

The Grapes of Wrath (VOSE, Las uvas de la ira), diumenge 14 de març a les 19h

Director: John Ford
Any: 1940
Gènere: Drama
Durada: 128 min.

Sinopsi: La gran depressió després del crac del 29 fa que una família de pagesos sigui expulsada de les seves terres i hagi d’emigrar a Califòrnia des d’Oklahoma. El viatge serà duríssim amb l’única esperança de sobreviure a la crisi de la dècada dels anys 30.
Crítica: obra mestra

7 de març del 2010

4a Assamblea de Socis

Diumenge 7 de març, 18:00


Desprès d'un any i mig de funcionament de l'actual junta de l'associació Moiateneu, convidem tots els socis i simpatitzants a participar a la 4ta Assemblea. Per a nosaltres és molt important tenir una visió de la jugada des de fora, que ens critiqueu i ens alabeu, que ens alabeu, que ens reforceu i ens ajudeu a créixer. En aquest any i mig hem viscut molts alts i baixos, moltes baixes i poques altes i necessitem el vostre suport ara més que mai. Tenim ganes de comunicar-nos amb vosaltres, d'explicar-vos com està la situació de l'associació, dels projectes de futur i dels del present i alhora volem escoltar-vos per saber la vostra opinió sobre el funcionament de l'entitat, perquè ens aporteu noves propostes o qualsevol altra cosa que se us passi pel cap!

5 de març del 2010

Xerrada: Els Maquis al Moianès

Divendres 5 de març a les 8 del vespre a l'Ateneu
 
Durant la gran invasió dels tardorals de 1944 a la primavera de 1945 i posteriroment fins a 1957 en les anades i vingudes del penúltim guerriller Quico Sabaté des de França, va ser el Moianès una comarca contemplada com la meta meridional en les rutes dels maquis ja que no era obligatori a partir d'aquí el passi d'aproximació a fronteres per seguir cap a Barcelona. Per tant existia la lògica voluntat guerrillera de no realitzar accions armades que suposaven l'immediat desplegament de forces de la Guàrdia Civil.

Ferran Sánchez Agustí sobre la guerrilla antifranquista ha escrit des de 1994 cinc llibres, ha assessorat i coguionat quatre documentals i ha participat en congressos a Espanya, França i Itàlia.

2 de març del 2010

La carpeta màgica del Quico

Març i abril

Exposició de dibuixos, pintures i altres artefactes sorgits de la fantasia pròpia del Quico Palomar que desafien la imaginació del públic i el porten a un altre món. Una bona ocasió per veure amb visió de conjunt l’obra de la seva carpeta màgica.